hvordan 3C blev malet

I indirekte maleri bruger man det faktum, at alle lag maling blander sig optisk. Dette klip viser dig, hvordan maleriet 3C blev produceret med den teknik fra start til slut.

Der er mange skoler, når det kommer til maleri. Det er ingen religion. Det spændende er, at du kan gøre alt, hvad du kan lide. For eksempel bliver her brugt 100% nutidige materialer, men selve tilgangen eller processen er hundredvis af år gammel, og bliver brugt af mange kunstnere. Teknikken udnytter at maling ikke bare er en overflade. Det er snarere en mere levende optisk illusion, som ser tro ud til virkeligheden fordi lyset bevæger sig gennem det i flere lag af halvgennemsigtig film lige som ‘farve filtre oven på hinanden). Lyset bliver så reflekteret af lærredet som det bageste spejl, for endeligt at blive kastet tilbage gennem malingen til dig. Dine øjne og hjerne blander alle lagene optisk, som om de var ét lag med en særlig glød.

Der er ikke noget hokus pokus eller noget svært ved dette enkle princip. Men det er den glød, du stræber efter. Selvom værket måske ikke ser helt bagsbelyst ud, har det et lys over sig, som ikke kan opnås i kun ét lag maling. Under alle omstændigheder er maling ikke blot en flad 100% dækkende overflade, hvilket betyder, at vi nok alle sammen har været i gang med teknikken uden at vide det.

Du er velkommen til at slå emnet indirekte malemetode op i din egen tid. Det har været den mest almindelige måde at male på lige ind til impressionismen kom frem som en retning i kunsten.