augmented serien

Augmented serien er en række arbejder, der undersøger vores alder, hvor vi fusionerer med teknologi på en mere intim måde end nogensinde. Det har selvfølgelig fordele og ulemper. Som en kæmpe fordel modtager vi nok overmenneskelige protese, syn og hørelse. For Hvorfor efterligne, hvad naturen har givet os, når elektronik tilbyder os noget bedre?

Hvis vi kunne installere ekstra hukommelse eller RAM i vores hjerner, ville nogle af os være de første til at stille os op i køen. Robotter og droner overtager allerede de beskidte og farlige opgaver. Tilsyneladende kedelige rutinejob inden for regnskab og jura overtages i øjeblikket af kunstig intelligens. Medicinsk diagnostik er også stærkt avanceret af big data og kunstig intelligens. Augmented reality vil revolutionere læring. Dette er fantastisk, fordi livslang læring ikke længere bare er et smart udtryk. Vi er virkelig nødt til at lære hele tiden og på mere effektive måder.

Se malerier fra Augmented serien

Ulempen er at det bliver vanskeligere mentalt at adskille virkelighed og fiktion. Deep fakes dræber vores sidste tillid til nyhedsmediet i øjeblikket. Maskinalgoritmer påvirker allerede politiske valg via sociale medier. I processen er hele befolkninger blevet polariseret til ‘os og dem’. Der er selvfølgelig også tanken om, at singularitet i horisonten. Det er kunstig intelligens, der langsomt men sikkert overgår os i alle heuristiske og kognitive evner. I processen kan det gøre os selv forældede, og superintelligens kan begynde at betragte os som ringere væsener, der bedst henvises til zoologiske haver administreret af teknologi.