omkring maleriet 0A

Alarmklokker bør nu ringe, når du hører, at dette værk blev produceret af mig selv – til mig selv. Når kunstnere producerer kunst til sig selv, bliver de revet med. Misforstå mig ret. Værket er på niveau med andre ting, jeg har produceret. Men jeg undervurderede indsatsen i dette, og indsatsen overskygger kvaliteten den dag i dag. Alt i alt krævede det en lille daglig og koncentreret indsats i to år.

Maleriet blev designet til at passe til hele bredden af endevæggen i mit hjem. Den store skala gjorde, at den mest komfortabelt spredte sig over 4 strakte lærreder, der derefter blev samlet bagpå.

Søn er på arbejde

Dengang havde jeg også en ejendommelig idé om at være ekstra grundig. Det manifesterede sig på flere måder:

Det var det første maleri, hvor en gammel flamsk teknik skulle indføres bare for at afprøve den. Men i modsætning til flamske mestre, der arbejdede i æggetempera med højt pigmentindhold og derefter oliemaling, blev dette panel malet i billigt akryl.

Der var også et forsøg på at lave et sentimentalt dobbeltportræt af to mennesker, jeg elsker. Nu har dobbeltportrætter en tendens til at være udfordrende. Men okay, min kone og søn blev henvist til venstre i denne sammensætning, og det reducerede kompleksiteten en smule.

Så var der de flagrende, flygtige fjerkræ, samt himlen ved daggry og bygningerne. Art Nouveau arkitekturen af den parisiske type så bare smuk ud på det tidspunkt. Min kone og jeg var samtidig blevet lettere betaget af den lejlighed, vi lejede på daværende tidspunkt ved Burgplatz i Flensburg. Det var såkaldt Altbau blokke af lejligheder i flere etager, som var blev bygget i samme periode i den tilsvarende tyske Jugendstil

Til de arkitektoniske rammer til dette panel, så jeg dog alligevel primært på parisiske bygninger. Men det er også blandet lidt med fri oversættelse af en bygning i Prag. Det faktum, at flere elementer skulle bindes sammen i perspektiv, gjorde det til en unødigt langvarig proces at få til at se nogenlunde rigtigt ud. Der var en del linjer og forsvindingspunkter at holde i skak, og der blev brugt masser af malertape.