chroma serien

Chroma serien af ​​malerier tager deres udgangspunkt i et farveområde for at sætte en bestemt stemning. Dette har naturligvis intet eller lidt at gøre med fauvister, postimpressionister og ekspressionister.

Serien undersøger snarere, hvad et dominerende farveområde kan gøre for at understøtte hvert enkelt motiv. Chroma er intensiteten af ​​en nuance, og med få undtagelser spiller malerierne på alt fra høj chroma til lav chroma, men ensartet og konsekvent på hvert maleri.

At farven sætter stemningen er tydelig nok, og kontrasten mellem hvert maleri er faktisk ret skarp. En af de udfordringer, jeg har oplevet ved at udstille serien sammen, er, at malerierne enten kræver masser af plads rundt om dem for at isolere dem, eller skal arrangeres i en bestemt rækkefølge, der ikke nødvendigvis passer til udstillingsstedet.

Den samme udfordring er tydelig, når du forsøger at sætte dem sammen online til et diasshow. En simpel fade-in og fade-out-overgang var ikke nok i overstående animation. Det forklarer til dels, hvorfor jeg har valgt at gå fra hvert motiv til det næste med et kalejdoskopisk præg.

Med andre ord står hvert maleri for sig selv, hvilket er fint i betragtning af, at de fleste anskaffer sig ét maleri ad gangen. Men som serie er det ikke en harmonisk enhed, selvom malerierne er bundet sammen med en of samme idé.

Du kan se malerierne fra Chroma serien her

chroma cone